DISC trainer

De kwaliteit van samenwerking is in relatie met de kwaliteit van communicatie

Wil jij de samenwerking en communicatie binnen jouw team verbeteren? Merk je dat er onderlinge spanningen en misverstanden ontstaan door verschillen in persoonlijkheidsstijlen? Als gecertificeerd DISC trainer kan ik je helpen om deze uitdagingen te overwinnen en de prestaties van jouw team te verbeteren. 

Een veel voorkomend probleem binnen teams is dat mensen verschillende persoonlijkheidsstijlen hebben en elkaar daardoor niet altijd begrijpen. Dit kan leiden tot miscommunicatie, wrijvingen en inefficiëntie. Het DISC-model biedt een praktisch kader om deze verschillen te begrijpen en effectief te communiceren en samenwerken.

Met mijn trainingen leer ik jou en jouw team hoe je de verschillende DISC-stijlen kunt herkennen en begrijpen. Hierdoor kun je beter inspelen op de behoeften en voorkeuren van jouw collega’s en ontstaat er meer begrip en vertrouwen binnen het team. Dit leidt tot betere samenwerking, hogere productiviteit en meer werkplezier.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van hoe mijn DISC training kan helpen bij specifieke voorkeursgedragsstijlen:

D-stijl:

Een D-stijl heeft behoefte aan uitdagingen en resultaten. Met mijn training leer je hoe je effectief kunt communiceren met deze collega’s zonder dat het conflictueus wordt. Je leert ook hoe je hun gedrevenheid en energie kunt kanaliseren om doelen van het team te bereiken.

I-stijl:

Een I-stijl heeft behoefte aan sociale interactie en erkenning. Met mijn training leer je hoe je deze collega’s kunt betrekken en motiveren, terwijl je ook zorgt voor structuur en focus. Je leert ook hoe je om kunt gaan met de afleidingen en veranderingen waar deze collega’s soms om vragen.

S-stijl:

Een S-stijl heeft behoefte aan stabiliteit en betrouwbaarheid. Met mijn trainingen leer je hoe deze collega’s kunt ondersteunen en aanmoedigen zonder ze te overspoelen. je leert ook hoe je hen kunt helpen hun grenzen te stellen en hun werklast te managen.

C-stijl:

Een C-stijl heeft behoefte aan structuur en detail. Met mijn training leer je hoe je deze collega’s kunt voorzien van de informatie en tools die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. Je leert ook hoe je hen kunt helpen hun perfectionisme in evenwicht te brengen met de realiteit en de deadlines van het werk.

Wat deze training onderscheidt van andere DISC trainingen zijn de op maat gemaakte interventies. Als mental coach, stress counselor, ACT- en Mindfulness trainer, gaan ik uit van de kernwaarden van de coachée. Wat vind jij belangrijk, waar word jij blij van, waar kan ik jou voor wakker bellen. Een holistische benadering vanuit oprechte interesse voor jouw collega niet alleen als medewerker in het bedrijf maar ook als mens.

Als je wilt dat jouw team beter samenwerkt en communiceert, dan kan mijn DISC training een waardevolle investering zijn. Neem contact met me op om te bespreken hoe ik jou en jouw team kan helpen om de constante strijd en pijn van onderlinge samenwerking, begrip, integriteit en structuur te verminderen en de prestaties te verbeteren.

>