Mental Coaching

Waarom Mental Coaching

Ik kom het dagelijks tegen, telkens wanneer ik iemand begroet en de vraag stel: “Hoe is het met je?”
Goed in je vel zitten – dat is heel belangrijk. Er zijn verschillende factoren die daaraan bijdragen, zoals sociale contacten, ondersteunende relaties, werk, de juiste voeding en genoeg beweging. Dit zijn factoren die vooral met de buitenkant te maken hebben. De buitenwereld. Maar denk je ook om je mentale gezondheid? Hoe zit het eigenlijk met jouw mindset,  die gedachten van jou? Want het is namelijk net zo belangrijk om je mentaal fit te voelen. Misschien zelfs nog wel belangrijker. 

Iedereen heeft te maken met ‘voorkeursgedrag’ gebaseerd op jouw beeld van de wereld en jouw zelfbeeld. Strategieën, voor geprogrammeerde processen, eigen gecreëerde denkpatronen. Sommige denkpatronen zijn wat hardnekkig, en kunnen belemmerend aanvoelen en invloed uitoefenen op het dagelijks leven. Eigenlijk word je geleefd, onbewust.

Om het beste uit jezelf te kunnen halen, is het belangrijk om af te rekenen met oude denkpatronen die je tegenhouden om dat ene stapje vooruit te kunnen maken. Op die manier zorg je ervoor dat je jezelf volledig kunt ontplooien, en jezelf dus mentaal ontwikkeld.

Ik help je weer grip terug te krijgen over je gedachten, wij doen dit samen vanuit jouw eigen kracht. Daarnaast help ik je om jouw gedachtegang positief te beïnvloeden en negatieve gevoelens om te zetten in meer zelfvertrouwen. De belemmerende gedachten zetten we om in positieve gedachten, we doorbreken denkpatronen; 

Zie mental coaching als een vorm van personal training, alleen leg ik hierbij de focus op je gedachten zodat jij hier weer zelf de regie over krijgt. Leef weer in het heden.

 

Jij bent de regisseur van je eigen leven, alleen soms heb je weer even wat extra inspiratie nodig om het verhaal spannend te houden. Of om het een boost te geven. Jij hoeft niet perse de acteur te zijn in elke scene. 

Hoe gaat Mental Coaching in zijn werk?

We hebben eerst een uitvoerig intake gesprek waarin we het hebben over jouw huidige situatie en over de situatie waar jij naartoe wilt. We spreken een traject af dat bij jou past en gaan aan de slag. 

Hoelang duurt een traject Mental Coaching?

De duur van een traject hangt af van jouw beschikbaarheid en groeiproces. Meestal hebben we tussen de sessies 1 tot 3 weken. Dit is nodig om het theoretische gedeelte  door te nemen en toe te passen. Daarnaast hebben we ook diverse oefeningen die we thuis afwerken.

Wat zijn de tarieven voor Mental Coaching?

8 sessies kost € 1175,00

>