Soft Skills Trainer

Heb jij de ambitie om door te groeien bij je huidige werkgever, ervaar je uitdagingen op persoonlijk en sociaal gebied of wil je juist je zelfkennis vergroten waardoor je betere keuzes gaat maken? Laat mij dan jouw coach zijn. Uitgaande van wat jij belangrijk vindt, jouw waarden, gaan wij uitvinden welke acties bij jou passen om jouw doelstellingen te realiseren.

Soft Skills

Soft Skills zijn de vaardigheden en persoonlijke kenmerken die je nodig hebt om succesvol te zijn, zoals oplossingsgerichtheid, resultaatgerichtheid en empathie.) Deze zogenoemde soft skills worden ook wel interpersoonlijke vaardigheden genoemd. 

Wanneer zijn soft skills belangrijk om te hebben?

Soft Skills zijn in veel situaties de norm. Je kunt vast wel een moment voor de geest halen waarin belabberde communicatie (vanuit jouw kant) leidde tot een conflict.

Of wat te denken van een onnodig stressvolle situatie, omdat je je tijd niet efficiënt had ingedeeld en de deadline ineens aanstaande was…

Gelukkig zijn ‘Soft Skills’ vaardigheden die je eenvoudig kunt ontwikkelen!

Hieronder 3 situaties waarin Soft Skills beslissend zijn:

Je gewenste baan krijgen

Wanneer je op sollicitatiegesprek mag komen, is dit vaak omdat je aan de beroepsspecifieke vaardigheden voor de functie voldoet (hard skills).

Je bezit een bepaald diploma, een vaardigheid of specifieke inzichten waaruit blijkt dat jij de functie ‘technisch gezien’ kunt invullen.

Maar wat nou als er een andere sollicitant op gesprek komt met precies dezelfde papieren en skills (hard skills)?

Dan wordt de keuze gemaakt op basis van vaardigheden zoals je communicatie, time management, probleemoplossend vermogen (soft skills)!

Ben je chaotisch of werk je juist super georganiseerd? Denk je veelal in problemen of ben jij juist degene die proactief oplossingen aanreikt?

Afhankelijk van de functie en visie van het bedrijf waar je solliciteert, ga je met de juiste set aan soft skills de strijd winnen van de concurrerende specialist voor die begeerde functie!

 

Top functioneren binnen team

Zonder goed ontwikkelde soft skills, ga je ongetwijfeld problemen veroorzaken binnen een team. Denk aan het verslechteren van relaties met teamgenoten, het verliezen van motivatie en uiteindelijk het verminderen van prestaties.

Inzicht in je eigen soft skills, maar ook in die van je teamgenoten, is de basis voor (persoonlijke) groei en een optimale samenwerking.

Naast de vereiste hard skills (technische vaardigheden) voor een functie zijn de soft skills dus doorslaggevend om top te functioneren binnen een team.

“Naar schatting is 85% van je financiële succes afhankelijk van je soft skills.”

 

Doorgroeimogelijkheden binnen bedrijf

Wanneer je de ambitie hebt om vanuit een operationele functie door te groeien naar een leidinggevende rol, vereist dit vaak andere vaardigheden of extra vaardigheden.

Denk aan het inspireren van medewerkers, conflicten managen of het in goede banen leiden van een meeting. Het is daarom belangrijk om inzicht te krijgen in je soft skills, zodat je doelgericht kan trainen naar de beste versie van jezelf .

Kortom: soft skills zijn in veel situaties van cruciaal om bijvoorbeeld je droomjob te krijgen, door te groeien als professional, maar ook om goed te functioneren binnen een team.

>