Over mij

Stefan Alfons

Als jij een mooi huis wilt bouwen, waar je lang en gelukkig in wilt wonen, maakt een architect voor jou een bouwtekening of een blauwdruk.

Als jij een lang en gelukkig leven wilt leiden, wie maakt dan een blauwdruk van jouw leven?

Laat mij jou helpen.

Facebook

Mijn Facebook pagina

Instagram

Mijn Instagram pagina

LinkedIn

Mijn LinkedIn pagina

Mijn passie = Mijn missie

Ik kan het nog zo goed voor de geest halen al die momenten die zoveel invloed hebben gehad op wat ik nu doe.  

Ik lag op de bank in de woonkamer, het was allang bedtijd voor mij, ik was toen 4 jaar. Mama was in de keuken bezig, koken voor de volgende dag. Ik kon of wilde nooit gelijk op bed met mijn broers en zusje. Ik bleef liever beneden bij mama. Kijken naar al die potten en pannen op het vuur. En hoe ze goochelde met kruiden en specerijen. Ze zei altijd: ” een beetje van dit en een beetje van dat”.

Het was op een trieste, regenachtige dag, ik was toen 8 jaar, dat ik me afvroeg, wie ik was, wat ik hier deed en waar ik zou zijn als ik hier niet zou staan. In de hemel misschien? Daar heeft mama het altijd over. Maar waar is deze hemel, is er wel een hemel, wat is dat eigenlijk hemel. Wil ik wel naar de hemel? Wil ik niet liever hier blijven. Kan ik pas naar de hemel als ik dood ben? Wat gebeurt er dan als ik dood ben En waarom denk ik hierover na? Waarom wil ik dit weten? Waarom heb ik hier zoveel gedachten over. Ik kan dit proces niet meer stoppen. Of toch wel?

Chris mijn jongere broer, is precies 1 jaar en 1 dag na mij geboren. Toen ik samen met mama boodschappen deed voor mijn verjaardag, vroeg ik of wij ook gelijk boodschappen haalden voor Chris zijn verjaardag. En misschien ook wat anders koken voor de visite, misschien aardappels in plaats van rijst of patat met mayonaise of bami goreng met ei en kroepoek.  Maar dan moeten we ook mensen laten weten wat we doen enzo. Uitnodigingen maken? Briefjes opstellen in de trent van ‘ kom je ook op mijn verjaardag….?

 Een paar jaar later ging ik op voetbal v.v. Helpman. Geweldig vond ik het, maar die jongens zijn allemaal wel een kop groter dan ik. En ze zijn kleurenblind. Ze zeggen allemaal zwarte tegen me. Vreemd hè, ik ben toch bruin. En ze zijn best wel agressief. Voetbal is toch maar een spel? Toen ik daarover nadacht kwam ik tot de conclusie dat ik maar iets erbij moest doen om mijn lengte te compenseren, ik wilde sterker en sneller worden. Het werd karate (toen had je nog geen sportscholen). Ik werd sneller, sterker, leniger en kreeg meer zelfvertrouwen. Geweldige jaren heb ik gehad…  

Rond mijn 16e, begon ik te trainen bij een zogenaamde sportschool: ” Barestraat” in Groningen. Het was echt zo’n bodybuilding schuurtje. GEWELDIG. Pumping Iron, letterlijk. Pionieren met je eigen lichaam. Uitproberen wat werkt. Schema’s haalden we uit die dure Amerikaanse bodybuilding bladen.  Vandaar uit andere fitness scholen bezocht, gewoon omdat het leuk is. Iedereen heeft zijn/haar eigen concept. Eigen identiteit, gewoontes en ideeën.  Dit bleef ik heel lang doen.

 

In de jaren ’80 kwam ik bij McDonald’s te werken. Ik klom op tot manager en kreeg te maken met het verschil tussen leiding geven en managen. Maar ik was liever een meewerkend voorman. Uiteindelijk leerde ik wel om werk uit handen te geven, te delegeren. Maar samen met de jongens de schouders eronder vond ik toch bevredigender. Hard werken en daarna een biertje drinken, geweldige tijd. Ik werkte met jongens rond de 16,17 tot ongeveer 19 jaar. Sommigen waren net zo oud als ik, 22,23. Maar dat was eerder uitzondering dan de regel. En die jongens waren zoekende, hadden leiding nodig en vooral begrip. Ze wilden zeker werken, vooral die jongens uit Noordwolde, Zuidwolde, Bedum, geweldige mannen. Toen al. 

Ik ging met die ‘mannen’ om op een manier waarop ik denk dat goed was. Waar zij behoefte aan hadden. Wat bij hem (of haar) past. soms een aai over de bol, een schop onder kont, mee-nemen bij de hand of delegeren, loslaten en achteraf checken of het goed is gegaan. Verantwoordelijkheid geven over hun eigen stukje werk. Ik kwam deze mannen bij een Reünie 25 jaar later weer tegen. Veertigers inmiddels, ondernemers, vaders. Geweldig Jack, Joop en Alex allemaal een, twee koppen groter dan ik. ‘Stefan, zei Alex, ik heb zoveel aan jouw manier van leiding geven gehad. Wij ook zeiden Jack en Joop. De manier waarop heeft ons leven positief beïnvloed. Dankjewel man!!

Ik kwam later bij t Ministerie van Onderwijs te werken. Later werd het de Informatie Beheer Groep, het huidige DUO te werken. Allerlei soorten functies heb ik bekleed. Geweldig dat ik aan zoveel dingen mocht ruiken, proeven en ook daadwerkelijk uitvoeren. Enorm veel geleerd. Wat ik heb gedaan? Formulieren verwerken, instructeur/troubleshooter, chef, teamleider, plv. afdelingshoofd. project medewerker, OV-jaarkaart, VWSF-1, Financiele afdeling, Zelfsturende teams, helpdesk IT, catering, bedrijfsfitness, Regisseur Evenementen. En veel trainingen gedaan en verschillende certificaten gehaald, waaronder  NLP master-practitioner. En het allermooiste, ik ben daar de vrouw van mijn dromen tegengekomen, we hebben inmiddels 2 kinderen en zijn al ruim 25 jaar bij elkaar. 

 

Wat je hierboven leest over mijn verleden, mijn cultuur, mijn ervaring, mijn persoonlijkheid, mijn wilskracht, mijn omgeving, mijn vrouw Agnes, mijn kinderen Rowin en Myrea, mijn familie, mijn vrienden, dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik dit nu kan doen wat ik aan het doen ben. 

Ik droom niet alleen van het leven, Ik LEEF mijn droom.

Ik help jou fysiek en mentaal sterker te worden dan je al bent, opdat jij optimaal kunt genieten van het leven.

Stefan Alfons

 

>